Α. Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

0
4

Στο Καστελόριζο, πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας. H στήριξη των ακριτών μας, δεν είναι κούφια λόγια αλλά έμπρακτη αποτύπωση του πραγματικού ενδιαφέροντος που πρέπει διαχρονικά να έχει η πολιτεία, τόνισε ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του. Ο κ. Τσίπρας τόνισε με έμφαση ότι οχτώ χρόνια μετά, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον οριστική και αμετάκλτη έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα. Τα δύσκολα χρόνια κάποτε τελειώνουν. Έτσι συμβαίνει και τώρα. Η Ελλάδα καταφέρνει και στέκεται όρθια και ξεπερνά τις δυσκολίες».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν ήρθαμε στο Καστελόριζο για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για να δώσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου κάτι σημαντικό και ουσιαστικό. Να εγκανιάσουμε τις δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης. Ένα έργο που έρχεται, μετά από δεκαετίες, να δώσει λύση σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του νησιού».
Και υπογράμμισε ότι «βασικά στοιχεία για να υπερασπιστούμε και την κυριαρχία και το πατριωτικό μας συμφέρον, να στηρίξουμε τιςε περιοχές αυτές με υποδομές».
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «κάθε πράξης ενίσχυσης του ακριτικού τόπου σας εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας».www.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ