Στάση εργασίας στη ΔΕΗ και συγκέντρωση στις 20/4 και 48ωρες από 23/4

0
11

Το πρόγραμμα των απεργιακών της κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων με ημερομηνία έναρξης την 00:01΄της 23ης Απριλίου 2018.
Επίσης θα προηγηθεί τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/4 – 7 π.μ έως 10 π.μ.
Η ΓΕΝΟΠ αντιδράει στην πώληση των Λιγνιτικών Σταθμών και απέστειλε απεργιακό εξώδικο.
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναφέρει ότι: «Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ αντιδρώντας στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης και ειδικότερα στο Νομοσχέδιο που φέρνει για την πώληση των Λιγνιτικών Σταθμών, πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) την Παρασκευή 20/4/2018.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα Σωματεία – Μέλη της και οι Εργαζόμενοι, προετοιμάζονται να δώσουν μαζί με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση του Νομοσχεδίου, που διαλύει τη μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας».
Επίσης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα των λιγνιτικών μονάδων.

 
Η ΓΣΕΕ
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρώντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για συνέχιση του ξεπουλήματος της επιχείρησης, προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 23 Απριλίου.
Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα με σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία.
Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό».
Σχετικές ειδήσεις:
ΔΕΗ: Κατατέθηκε το ν/σ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της
Επιστολή προς τους βουλευτές απέστειλε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Σε εφαρμογή απεργιακών μέτρων προχωράει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Απόφαση για έναρξη 48ωρων απεργιών
 
 www.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ