Το 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Ρόδου κλήθηκε να εκπροσωπήσει ο εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κανύχης Παναγιώτης έπειτα πρόσκλησης του ιδίου από την ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος (European Space Agency), για τη συμμετοχή του σε workshop σχετικά με τη “Διαστημική Ρομποτική”. Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 22 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη. Το workshop πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαΐου 2018 στη βάση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος, που βρίσκεται στο Poix-Saint-Hubert του Βελγίου. Σκοπός του ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη διαστημική ρομποτική και στη συνέχεια η μεταλαμπάδευση των γνώσεων από αυτούς, στους μαθητές των σχολείων τους. Οι θεματικές της πρώτης φάσης επιμόρφωσης, αφορούσαν την εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού python και scratch, τη συναρμολόγηση και προγραμματισμό του Astro pi με κάμερα καθώς και τη χρήση του προσομοιωτή του. Το δεύτερο κομμάτι της επιμόρφωσης, αφορούσε την κατασκευή οχήματος (rover) με τη χρήση του πακέτου LEGO education We Do 2.0 και τον προγραμματισμό και την προσομοίωσή του, κινούμενο σε βραχώδες έδαφος παρόμοιο με αυτό του πλανήτη Άρη. Το workshop ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος, όπου εκεί αναλύθηκε ο τρόπος χρήσης των ευρωπαϊκών δορυφόρων και οι κινήσεις τους. Τέλος, οι συμμετέχοντες πήραν μια γεύση από τον τρόπο εκπαίδευσης των υποψηφίων αστροναυτών στο ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο (European Space Center).

0
5

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” προχωράει εντατικά την προετοιμασία και την οργάνωση της 11ης Γιορτής Μουσικής που συνδιοργανώνει και φέτος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου, από τις 19.00, στο Άλσος Αγίου Σουλά.

Η Γιορτή Μουσικής ξεκίνησε το 2008 (στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ημέρας μουσικής). Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή της μουσικής, αφού επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί όλων των ειδών μουσικής, παρουσιάζουν  τη δουλειά τους και πλέκουν ένα μαγικό μουσικό διήμερο, σε ένα πανέμορφο χώρο, το Άλσος Αγίου Σουλά.

Το πρόγραμμα και των δύο ημερών περιλαμβάνει όπως κάθε χρόνο, ποικίλα και πανέμορφα ακούσματα, από νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, που κάθε χρόνο στηρίζουν και τιμούν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.
Νέες πινελιές έχουν όμως προστεθεί στην 11η Γιορτής Μουσικής.
Tο μεγάλο παραδοσιακό-λαϊκό γλέντι που οργανώνεται για το βράδυ της 1ης μέρας της Γιορτής, στις 7 Ιουλίου, με το μουσικό σχήμα του κ. Γιώργου Καλορμάκη.

Και η ιδιαίτερη μουσική συναυλία “ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ” σε μουσικο-παιδαγωγική επιμέλεια του κ. Γιώργου Σακελλαρίδη, που θα ανοίξει το πρόγραμμα της 8ης Ιουλίου.  Παράλληλα με τη μουσική σκηνή, στο χώρο στήνεται και οργανωμένη κατασκήνωση, όπου μουσικοί και θεατές διανυκτερεύουν και “στήνουν” ένα άτυπο μουσικό πρόγραμμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παράλληλες δράσεις που αφορούν αθλητισμό, ιππασία, επιτραπέζια παιχνίδια, περίπατους στο δάσος κ.α., διασκεδάζουν τόσο τους κατασκηνωτές όσο και τους θεατές της γιορτής!
Χορηγοί της 11ης Γιορτής Μουσικής:  το κατάστημα “Ευχές και Όνειρα”, το Ωδείο Αιγαίου, η Ροδίτικη Λαδόπιτα, το Playcafe και η εταιρία ΒΑΠ Κουγιός ΑΒΕΕ. Συνεργάτες μας,  και φέτος στον ήχο, το Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης, ενώ στις εκτυπώσεις το Print Factory, και ο Σύλλογος CAMPO CHIARO!
Χορηγοί επικοινωνίας : Ράδιο Αρχάγγελος 94,1,  Best FM 103,1 ,  Radio1 στους 88,  NotosNews 97,8,  Palmos Radio 99,5 & 105,6 ,   Στο Κοκκινο Ρόδος 103,7 , TopFm 102,4 ,  Εφημερίδα “Η Ροδιακή”, Το Ροδάμι.gr, topika-nea.gr, Rodos Report.gr, ΡΟΔΟΣυλλέκτης, tranzistoraki.gr, verena.gr, Rhodes.com.gr και τυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης.

“Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” σας προσκαλεί στην 11η Γιορτή Μουσικής, το Σαββατοκύριακο 7&8 Ιουλίου 2018 από τις 19.00 στο Άλσος Αγίου Σουλά και σας υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό διήμερο”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here