Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εγώ θα αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη των αγορών

0
4

«Η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ διευκρινίζοντας τι σημαίνει το 4ο Μνημόνιο σημείωσε ότι αφορά «Αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα-προψηφισμένα μέτρα για συντάξεις και μείωση αφορολόγητου-αυστηρή επιτροπεία: Αυτό ονομάζουμε 4ο μνημόνιο και ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.»
Για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, ενώ αυτός ήταν ο στόχος. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν τον νοιάζει για τα επόμενα χρόνια να βγει στις αγορές. Είναι λάθος αυτό. Οταν τελειώσει το μαξιλάρι του αποθέματος η χώρα θα είναι εκτεθειμένη. Εγώ θα αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη των αγορών».
Αναφερόμενος επιπρόσθετα στο σχέδιό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Δεν είναι αποσπασματικά μέτρα που ακούγονται ευχάριστα από μερικές ομάδες. Είναι πολύ πιο φιλόδοξο. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει τώρα η Ελλάδα δεν πάμε πουθενά. θέλω να σπάσω τον φαύλο κύκλο και αυτό θα κάνει το σχέδιο που προτείνω».
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «Οι πολίτες χρεοκόπησαν από τον υψηλό ΕΝΦΙΑ. Η δικαιοσύνη των μέτρων που εισηγούμαστε πρέπει να αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιους».

.@kmitsotakis «Μέχρι το 2021 ο #ΕΝΦΙΑ θα ορίζεται και θα εισπράττεται από τους ίδιους τους Δήμους, ταυτόχρονα θα μειωθούν και οι κεντρικοί πόροι που δίνονται στους Δήμους.» #live @neademocratia #ΕΡΤ1 #ERTnews #ΔΕΘ2018
— ΕΡΤ Α.Ε. (@ERTsocial) September 16, 2018

Πηγή:ΕΡΤwww.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ