Διαμαρτυρία των αστυνομικών για τον χώρο φύλαξης στη Συναγωγή

0
8

Την άμεση εξεύρεση ασφαλούς χώρου για την αξιοπρεπή παραμονή του αστυνομικού σκοπού, που φυλάσει την Εβραϊκή Συναγωγή ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου.

Η διοίκηση τη Ένωσης κάνει λόγο για προχειρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος καθώς ο αστυνομικός που κάνει βάρδια εκεί είναι ένα στενό δρόμο έξω από τη Συναγωγή χωρίς να έχει οπτικά τη δυνατότητα επιτήρησης του χώρου αφού γύρω από το κτήριο υπάρχει ψηλός μαντρότοιχος.

«Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία επέλεξε η Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδ/νησου, να εκτελέσει άνωθεν εντολές, για τη φύλαξη της Εβραϊκής Συναγωγής Ρόδου. Από την πλευρά μας σεβόμενοι την ανάγκη προστασίας του ανωτέρω χώρου, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοί μας να είναι τα εξιλαστήρια θύματα. Απατούμε την άμεση εξεύρεση ασφαλούς χώρου για την αξιοπρεπή παραμονή του αστυνομικού σκοπού, σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας θα είναι τόσο δυναμική που θα κάνει πολλούς να αισθανθούν άβολα», επισημαίνουν.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία επέλεξε η Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδ/νήσου, να εκτελέσει άνωθεν εντολές, για τη φύλαξη της Εβραϊκής Συναγωγής Ρόδου.

Στο πλαίσιο μιας γενικής διαταγής, για φρούρηση στόχων Εβραϊκού ενδιαφέροντος, η Α’ Δ.Α.Δ. επέλεξε να την εφαρμόσει ”πετώντας” ένα Αστυνομικό σε ένα στενό δρομάκι της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου έξωθεν της Εβραϊκής Συναγωγής. Το γεγονός ότι ο ύψους πέντε μέτρων μαντρότοιχος της Συναγωγής, δεν του επιτρέπει να παρέχει κανενός είδους φύλαξη, όπως και το ότι είναι αναγκασμένος να στέκεται (τιμωρία) για οκτώ ώρες όρθιος στον ήλιο και να περιφέρεται χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποτυπώδης χώρος (σκίασης) να προστατευτεί από τα καιρικά φαινόμενα (ζέστη το καλοκαίρι, κρύο και βροχή τον χειμώνα) δεν προβληματίζει κανέναν. Για τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν, δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο, καθώς δεν έχουν λυθεί τα απλά.

Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η προχειρότητα που φαινομενικά αντιμετωπίζεται το όλο θέμα, υποκρύπτει δόλο και αυτός εντοπίζεται στο γεγονός, ότι η παρουσία του Αστυνομικού στον εν λόγω χώρο με τις παρούσες συνθήκες είναι διακοσμητική και αποσκοπεί σε περίπτωση κάποιου συμβάντος να μετακυλύει τις ευθύνες της, στον κάθε αστυφύλακα που θα τύχει να είναι υπηρεσία, επιρρίπτοντάς του όλο το φταίξιμο.

Από την πλευρά μας σεβόμενοι την ανάγκη προστασίας του ανωτέρω χώρου, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοί μας να είναι τα εξιλαστήρια θύματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση εξεύρεση ασφαλούς χώρου για την αξιοπρεπή παραμονή του αστυνομικού σκοπού, σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας θα είναι τόσο δυναμική που θα κάνει πολλούς να αισθανθούν άβολα.

Ο Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here