Ερντογάν: «Η Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο επιθυμεί» (video)

0
11

«Η Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο επιθυμεί», ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Τουρκίας αναφορικά με τις καταγγελίες ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες αναφέρθηκε στη συνάντηση διάρκειας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία όπως είπε «η ελληνική πλευρά μας κατηγόρησε ότι παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο». «Η απάντησή μας ήταν ότι μπορείτε να προσφύγετε σε όποιο δικαστήριο θέλετε» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στους τουρκο-λιβυκούς σχεδιασμούς μετά τη ναυτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι «τα σχέδια να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο έχουν αποτύχει».
Τη συμφωνία έχει καταγγείλει η Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς τη παράνομη και άκυρη, τονίζοντας αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι Τούρκοι στρατιώτες με επικεφαλής Τούρκο αντιστράτηγο είναι καθοδόν προς τη Λιβύη για στηρίξουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA).
Είπε πως συζήτησε τα θέματα αυτά με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.
Εγκαινιάζοντας σήμερα νέο επιχειρησιακό κέντρων των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες όπως είπε ενισχύονται ακόμα περισσότερο. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών συμμαχιών και των αγώνων εξουσίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι ζωτικής σημασίας για το εγγύς μέλλον και οι μυστικές υπηρεσίες επιτελούν το έργο τους.
Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση-Τουρκία Αρ. Φερεντίνουwww.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ