Κομοτηνή: Με θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο ο αγιασμός των υδάτων

0
3

Το απολυτίκιον της εορτής των Θεοφανείων ακούστηκε σήμερα στις εκκλησίες. Παρά τους θυελλώδεις ανέμους και το τσουχτερό κρύο οι πιστοί γέμισαν Ναούς και Παρεκκλήσια  στη Ροδόπη συμμετέχοντας στον λαμπρό Αγιασμό των υδάτων.
Το: « Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.» βρέθηκε στα χείλη όλων, ιερέων, ψαλτών και πιστών.
Στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου Σάλπης ιερούργησε σήμερα ο πατέρας Χρυσοβαλάντης Πέτρογλου με την βοήθεια του Ιεροψάλτη Αναστάσιου Κατραντζή τέλεσαν την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Ευχήθηκε ομόνοια και αγάπη και συμπόρευση στην πνευματική τελειότητα και καταξίωση και εν συνεχεία ευλόγησε με το βασιλικό ξεχωριστά κάθε έναν και κάθε μια από τους πιστούς που αψήφισαν το κρύο και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και διένειμε με το Αντίδωρο ευλογίες.
Ο Παύλος με το σταυρό στα χέρια
Τυχερός ο μικρός Παύλος που κράτησε το Σταυρό για να τον προσκυνήσουν οι πιστοί και να αφήσουν το φιλοδώρημα τους.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων θα παραστεί στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Δεξαμενή της ΔΕΥΑΚ στις 11:15, στις δώδεκα στο Λιμάνι της Μαρώνειας, στο Λιμάνι του Φαναρίου στη μία το μεσημέρι και στις δύο στον ποταμό Κομψάτο.Παρά το τσουχτερό κρύο  το έθιμο της κατάδυσις του Tιμίου Σταυρού θα τηρηθεί και φέτος.
Κείμενο –φωτογραφίες-video: Μαρία Νικολάου
www.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ