Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

0
0

Αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών με 107 επιβαίνοντες συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Πακιστάν, κοντά στη νότια πόλη Καράτσι. Εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα. 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το αεροπλάνο PK 8303, με 99 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, εκτελούσε πτήση από τη Λαχώρη στο Καράτσι.
Επί τόπου έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις ταχείας επέμβασης και πολιτοφυλακές έχουν φθάσει στον τόπο της συντριβής για να συνδράμουν τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το Airbus A320 προσπάθησε δύο – τρεις φορές να προσγειωθεί προτού συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jinnah.
Ανώτερος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως το αεροσκάφος φαίνεται ότι δεν μπορούσε να ανοίξει τους τροχούς για την προσγείωση, λόγω τεχνικού προβλήματος, όμως δεν έχουν ακόμα διαπιστωθεί τα αίτια της συντριβής.
Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo μεταδίδει εικόνες με καπνό και πλήθος κόσμου στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ ασθενοφόρα προσπαθούν να φτάσουν στον τόπο του δυστυχήματος.
Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου το Πακιστάν επέτρεψε τις πτήσεις, μετά το lockdown που είχε επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Πηγές: ΕΡΤ, Reuters, Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείοwww.ert.gr
Source: ΔΙΕΘΝΗ