Συνεδριάζει το απόγευμα η προανακριτική επιτροπή για Παπαγγελόπουλο – Κατάθεση Τουλουπάκη στον Άρειο Πάγο

0
1

Επαναλαμβάνεται σήμερα το απόγευμα η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σημερινή συνεδρίαση θα τεθούν ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, ενώ αναμένεται να προσέλθει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να λάβει γνώση όλου του αποδεικτικού υλικού και να ορίσει κατάλογο μαρτύρων.
Χθες, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο με την ιδιότητα του υπόπτου, η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και δύο εισαγγελείς, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη, ο Χρήστος Ντζούρας και ο Στέλιος Μανώλης, κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα στα οποία αρνούνται τις κατηγορίες, και προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα για να τις αντικρούσουν. Μεταξύ άλλων, έδωσαν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, και της ψευδούς βεβαίωσης. Πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν.
Την ίδια στιγμή αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών, μετά τα έγγραφα του FBI που διαβίβασε στην επιτροπή της Βουλής, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
 www.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ