ΓΣΕΕ: Να σώσουμε τις θέσεις εργασίας – Βροχή καταγγελιών για εργοδοτικές αυθαιρεσίες

0
1

«Καμπανάκι» από την ΓΣΕΕ για απώλεια χιλιάδων εργασίας το επόμενο διάστημα αλλά και κρυφή ανεργία λόγω των αναστολών συμβάσεων εργασίας.
Τη στήριξη με κάθε τρόπο τού εισοδήματος των εργαζομένων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της πανδημίας ζήτησε από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η συνομοσπονδία τοποθετήθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για λανθασμένη παρέμβαση στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς το όφελος είναι ελάχιστο για τους χαμηλοεισοδηματίες.
O κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι έγινε κατάχρηση της τηλεργασίας, λέγοντας ότι το 35% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα που εργάστηκε με καθεστώς τηλεργασίας, δήλωσε ότι δούλεψε παραπάνω από το ωράριο. Τόνισε δε, ότι η τηλεργασία χρειάζεται σοβαρή ρύθμιση, καθώς έγιναν μεγάλοι μετασχηματισμοί στην ψηφιακή οικονομία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμπλήρωσε ότι υπήρχαν νομοθετικά κενά, ενώ καταγράφηκαν και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όπως για παράδειγμα η χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών χωρίς να τις έχει αιτηθεί ο εργαζόμενος, απασχόληση εργαζομένων ενώ η σύμβαση εργασίας τους τελούσε σε αναστολή, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, μονομερείς μειώσεις μισθών.
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας
Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμαwww.ert.gr
Source: EΛΛΑΔΑ