Η διαδρομή του Στέφανου Τσιτσιπά: Βετεράνοι τενίστες και προπονητές μιλούν για την εκτόξευσή του (video)

0
2

O δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά ως το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις δεν ήταν εύκολος, όπως είπε ο ίδιος, μετά τον θρίαμβό του επί του Ζβέρεφ στον ημιτελικό του γαλλικού Open. Ήταν οι γονείς του που τον έσπρωξαν στο τένις, ενώ προπονητές και βετεράνοι συναθλητές του μιλούν για τη φλόγα που έβλεπαν στα μάτια του μικρού Στέφανου. Στο χωριό του πατέρα του, στην Καρδίτσα, είναι πλέον «εθνικός ήρωας».

«Μου ήρθε ένα φλας μπακ από πού ξεκίνησα, από τα γήπεδα της Γλυφάδας με το χώμα, με έναν προπονητή με μεγάλο πάθος και αγάπη για το τένις» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος είναι ο πρώτος άνθρωπος που προπόνησε τον Στέφανο Τσιτσιπά όταν ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ακόμα μόλις τεσσάρων ετών. Δεκαενιά χρόνια μετά το παιδί θαύμα έγινε ο πρώτος Έλληνας που περνά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και ο Γιώργος Σπηλιόπουλος είναι ο πρώτος άνθρωπος που του ήρθε στο μυαλό.
«Όταν ακόμα ήταν πέντε ετών είπα στον πατέρα του ότι το παιδί θα γίνει μεγάλος τενίστας, ο Αποστόλης μου απάντησε ότι είναι για ποδόσφαιρο, εγώ επέμενα είναι για τένις. Όπως είχα πει και ότι θα γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο, είναι η φυσική κατάληξη αυτή» δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος.
«Η σκέψη μου πηγαίνει στα παιδικά μου χρόνια, όταν ονειρευόμουν να παίξω στο Roland Garros» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Στα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας όλοι θυμούνται τον Στέφανο Τσιτσιπά να περνάει ατελείωτες ώρες με μία ρακέτα στα χέρια.
«Είχε διαφορετική αντίληψη γύρω από το μπαλάκι. Ενώ όλα τα παιδιά τελείωναν την προπόνηση και έφευγαν, εκείνος δεν ήθελε να φύγει από το γήπεδο» είπε ο προπονητής του.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τένις Θοδωρής Αγγελίνος θυμάται τον Στέφανο Τσιτσιπά να τον κοιτάει στα μάτια μέσα στο γήπεδο από την ηλικία των 15 ετών.
«Θυμάμαι την τελευταία μου προπόνηση πριν πάω στα προκριματικά της Αυστραλίας, εγώ ήμουν 30 χρονών και ο Στέφανος 15, είχε την αύρα ότι θα κερδίσει, ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» σημείωσε ο Θ. Αγγελίνος.
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια περιμένουν στο Προάστιο Καρδίτσας, το χωριό του Στέφανου Τσιτσιπά, τον μεγάλο τελικό.
Οι κάτοικοι του χωριού Προάστιο περιμένουν –όπως λένε – να αγκαλιάσουν τον Στέφανο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος την Κυριακή.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Βαγγέλης Μητρούσιας
www.ertnews.gr
Source: EΛΛΑΔΑ